برای اینکه بدانیم جزیره هرمز کجاست، باید به سرزمینی رنگین و شگفتانگیز که روی آبهای آرام خلیجفارس نمایان شده است، سفر کنیم. جایی که به خاک سرخش شناخته میشود ولی خاکهایی به رنگ نقرهای، طلایی، سبز و سفید نیز در آن وجود دارد که در کمتر جایی میتوانید ببینید. جزیرهای زیبا با ساحلی آرامشبخش، مردمانی صمیمی، دریایی که سودای خروشان شدن در سر دارد و پرندگانی که دوستان دیرینهی آن هستند؛ اما همه جذابیت سفر به جزیره هرمز و شگفتیهای طبیعی آن خلاصه نمیشود، تاریخ غنی این سرزمین نیز پر از فراز و نشیبهایی بوده است که ردپای رخدادهای آن هنوز هم بر پیکره آن به چشم میخورد. اگر قصد اجاره ویلا و سفر به این جزیره بکر و اسرارآمیز را دارید، خوب است بدانید این جزیزه در ۸ کیلومتری بندرعباس واقع شده و یکی از پرطرفدارترین مناطق جنوب ایران محسوب میشود. به همین دلیل، در این مطلب قصد داریم تا تاریخچه، دیدنی ها و عکسهای جزیره هرمز را با شما به اشتراک بگذاریم. در ادامه با ما همراه باشید و با رنگینکمان خلیجفارس آشنا شوید.
جزیره هرمز کجاست
جزیره هرمز در قلب خلیج زیبای فارس و در فاصله ۸ کیلومتری شهر بندرعباس واقع شده است. این جزیره بیضیشکل که در مجاورت تنگه هرمز قرار گرفته مساحتی بالغ بر ۴۲ کیلومتر مربع دارد. تنها نقطه جمعیتی جزیره هرمز، شهر هرمز است که در شمال این جزیره قرار گرفته و جمعیتی بالغ بر ۵ هزار نفر دارد. جزیره هرمز یکی از مقاصد گردشگری جنوب ایران است و به علت موقعیت جغرافیایی و همجواری با تنگه هرمز به کلید خلیج فارس معروف است.
از تهران تا فرودگاه بندرعباس یا قشم با هواپیما حدود دو ساعت طول میکشد و از آنجا با شناور یا اتوبوس دریایی میتوانید به مقصد برسید. از اسکله حقانی بندرعباس تا بندر هرمز نیز حدود ۴۰ دقیقه و از اسکله ذاکری قشم تا بندر هرمز نیم ساعت زمان لازم است. در ضمن، امروزه اجاره اقامتگاه در هرمز آسان شده است و شما میتوانید پیش از سفر، یک اقامتگاه مناسب رزرو کنید و در اطراف جزیره اقامت داشته باشید.
لوکیشن جزیره هرمز روی نفشه
اگر دلتان میخواهد موقعیت هرمز روی نقشه را ببینید تا به خوبی متوجه شوید که دقیقا در کجا قرار دارد، بر روی دکمه زیر کلیک کنید:
تاریخچه هرمز
شواهدی که از پراکندگی سنگی در جزیره هرمز به دست آمده است نشان میدهد که قدمت این جزیره به دوران پارینهسنگی و حدود ۴۰ هزار سال پیش میرسد. جزیره هرمز در طول تاریخی به خاطر شرایط آب و هوایی و اقلیم خشکی که دارد، هیچوقت نتوانست پایتخت ایران شود؛ اما این موضوع چیزی از ارزشهای هرمز که مارکوپولو هم در سال ۱۲۹۰ میلادی از آن دیدن کرد، کم نمیکند. تلخترین نقطه در تاریخچه هرمز اشغال آن توسط پادشاه پرتغال، مانوئل یکم بود. جزیره هرمز از سال ۱۵۰۷ میلادی تا ۱۶۲۲ میلادی مستعمره کشور پرتغال بود. اگر دوست دارید بدانید چه کسی هرمز دوستداشتنی ما را از تصرف پرتغالیها خارج کرد، پس تمام قسمتهای مقاله را با دقت بخوانید.
فرهنگ و آدابورسوم هرمز
فرهنگ و آدابورسوم شهرها و جزیرههای جنوبی کشور به خاطر همسایگی با کشورهای عربی، رفتوآمد بازرگانان و … همیشه رنگ و بویی متفاوت با سایر شهرهای ایران دارد. تا جایی که حتی در زبان و گویش مردم جنوب و جزیره هرمز لغتهایی با ریشه پرتغالی، انگلیسی، هندی و عربی هم پیدا میشود. مردم جزیره هرمز به زبان فارسی و با گویش بندری و مینابی صحبت میکنند و بیشتر اهالی هرمز مسلمان و شیعه هستند.
اقتصاد هرمز
پایه اصلی اقتصاد هرمز مثل سایر شهرهای ساحلی و جزیرهها، ماهیگیری است. با این حال در سالهای اخیر و به خاطر رونق گردشگری در جزیره هرمز، خیلی از بومیهای جزیره سراغ مشاغل مختلف حوزه گردشگری مثل فروش صنایعدستی، برگزاری تورهای بازدید از جاهای دیدنی، پخت غذاهای محلی و … رفتند.
آب و هوای هرمز
دورتادور هرمز را دریای نیلگون خلیجفارس فرا گرفته است و به همین خاطر تابستانهایی گرم و شرجی دارد؛ اما پاییز و زمستان هوا معتدل میشود و میتوانید از خنکای باد در سواحل لذت ببرید. همچنین در ابتدای بهار میتوانید از تهمانده هوای معتدل برای سفری دلپذیر استفاده کنید.
بهترین زمان سفر به جزیره هرمز
اگر اهل حمام آفتاب هستید، تابستان را برای سفر به جزیره هرمز انتخاب کنید؛ اما اگر تاب گرما و رطوبت زیاد را ندارید، دور سفر به هرمز در ماههای خرداد تا شهریور را خط بکشید. چراکه این جزیره در تابستان بسیار گرم میشود و دمای ۴۶ درجه سانتیگرادی در انتظارتان خواهد بود. اوایل بهار و پاییز بهترین زمان سفر به جزیره هرمز است. در این موقع از سال هوا معتدل میشود و جزیره جلوهای بهشتی و آرام به خود میگیرد. البته فصل زمستان نیز زمان مناسبی برای سفر به هرمز است؛ البته؛ جزیره هرمز در شب های زمستان ممکن است کمی سرد شود.
جاهای دیدنی هرمز
در هر نقطه از خاک جزیره هرمز، گنجی از شگفتیهای طبیعت نهفته شده است. از غارهای دریایی و سواحل بینظیر آن گرفته تا دره رنگین کمان هرمز و جنگل حرا، همه و همه این جزیره را همانند یک تابلوی نقاشی زیبا و فاخر نشان میدهند. هنگام قدم زدن در این تابلوی نقاشی غرق صدای امواج و پرندگان خواهید شد و در آرامشی ژرف فرو خواهید رفت. گرچه که کلمات در وصف راز خلقت هنرمندانهی هرمز ناتواناند، اما در این مطلب سعی کردیم چند مورد از بکرترین دیدنیهای آن را به زبانی ساده معرفی کنیم. با این حال، شنیدن کِی بُود مانند دیدن!
دره مجسمهها؛ هنر دست طبیعت
از جاده اصلی شهر به سمت ماسههای نقرهای حرکت کنید و چشمهایتان را به روی زیبایی خلقت بگشایید. به پیادهروی در این درهی زیبا ادامه دهید و مجسمههایی را که به دست باد و آب بهخوبی تراشیده شدهاند تماشا کنید. یکی از آنها شبیه یک گوسفند است و آن دیگری به خروس شباهت دارید؛ اما صورت اژدهایی که به دست طبیعت بر دیواره کوه نقش بسته است وهمانگیزترین مجسمهی این دره عجیب و بینظیر محسوب میشود!
قلعه پرتغالیها؛ بنایی مستحکم
در طول تاریخ جزیره هرمز خواهان زیادی داشته است. چراکه نزدیکی آن به تنگه هرمز موقعیتی ایدهآل برای تجارت و بازرگانی دریایی را به وجود میآورد. این جزیره مدتی تحت سلطه پرتغالیها بوده و یادگار دوران استعمار این روزها تبدیل به جاذبهای تاریخی در هرمز شده است. قلعه پرتغالیها در شمال شرقی جزیره و رو به دریای نیلگون خلیجفارس قرار دارد. بنایی که دارای ستونهای مستحکمی است و یکی از قویترین دژهای بهجامانده در کشور محسوب میشود. در قلب این قلعه کلیسایی حیرتانگیز با سقفی مرجانی و ستونهایی رنگی قرار دارد که تاریخ ناگوار ایران را روایت میکند. خوب است بدانید که شاهعباس صفوی، شخصی بود که توانست دست پرتغالیها را از هرمز و بندرعباس کوتاه کند.
غار الهه نمک فیروزهای
غار الهه نمک فیروزهای دالانی اسرارآمیز در دلِ جزیره هرمز است. این غار، با نام مراقبه نیز شناخته میشود و بسیاری از گردشگران برای آرامش و مدیتیشن از آن بازدید میکنند. جایی که دیوارههای آن مزین به نمکهایی رنگین و درخشان است و طبیعت زیبای جزیره را در دالانهای تودرتو به رخ جهانیان میکشد. به گفته بومیان منطقه، این غار انرژی مثبت زیادی دارد و یکی از بهترین جاهای دیدنی هرمز به حساب میآید.
موزه دکتر احمد نادعلیان
در موزه دکتر احمد نادعلیان، آثار محیطی و الهامبخش این هنرمند شناختهشده کشور در کنار آثاری از هنرمندان بومی به نمایش درآمدهاند. دستسازههای دکتر نادعلیان با ایدههایی خلاقانه و سازگاربامحیطزیست طراحی شدهاند و برخی از آنها با هنر زنان محلی تلفیق شده و آثاری بیهمتا را شکل دادهاند. از طرفی در این موزه میتوانید استخوانهای موجودات دریایی را نیز تماشا کنید و در بخش دیگر آن نقاشی با خاکهای رنگین جزیره هرمز را یاد بگیرید!
فرش خاکی قرمز در جزیره هرمز
مگر میشود به جزیره هرمز سفر کنیم و فرش عظیمی را که با خاکهای رنگی منطقه به دست هنرمندان بومی ساخته شده است، نبینیم؟ فرش خاکی قرمز بر بستر ساحل پهن شده تا قدمت و تاریخ این سرزمین را یادآور شود. در نقش و نگار این فرش، از طرحِ سازهای محلی الهام گرفته شده و رنگهای آن شبیه به لباسهای محلی بومیان منطقه است. این جاذبه تماشایی یکی دیگر از جذابترین جاهای دیدنی جزیره هرمز محسوب میشود.
غارهای دریایی؛ خاص ترین جاذبه هرمز
شگفتیهای طبیعت دست از سر این جزیره برنمیدارند! غارهای دریایی جاذبهای شگرف و طبیعی هستند که به شکل حفرههایی کوچک و بزرگ در خطوط ساحلی قد برافراشتهاند. این غارهای دریایی در هنگام مد دریا در آب فرو میروند و هنگام جزر، سر از آب درمیاورند تا سوژهای بینظیر برای عکاسی شوند. برای اینکه بدانید غارهای دریایی هرمز کجاست، باید به سمت جنوب و جنوب غربی جزیره بروید.
دره رنگین کمان هرمز
بیشترین مقدار خاک های رنگی جزیره هرمز را میتوان در این دره رنگین کمان مشاهده کرد. مناظر زیبایی از خاک و کوههایی به رنگهای سبز، قرمز، سفید، طلایی و… که همانند یک پالت نقاشی جلوهگری میکنند. با بازدید از این دره، به جایی جادویی و رؤیایی پا میگذارید. پس آرامآرام به میانه دره بروید و دو دست رو به آسمان را تماشا کنید. این سنگ تماشایی که فرسایش باد و آب، آن را مانند یک فرد درآورده که دستانش رو به آسمان است، سِحر و زیباییِ دره را چند برابر میکند. در هنگام بارش باران، آب از روی این دو دست رو به آسمان به چاهی در زیر تختهسنگ جاری میشود و تا مدتها در آن محفوظ میماند.
جنگل حرا؛ شگفتی جزیره هرمز
خودتان را برای روبهرو شدن با شگفتی دیگری از جزیره هرمز آماده کنید. جنگل حرا، جایی که زندگی مسالمتآمیزی با آب شور دریا دارد و زیستگاه پرندگان، آبزیان و دوزیستان منطقه است. گیاهان این جنگل نیز مثل خود جزیره، منحصربهفرد هستند. درختان جنگل حرا، آب شور دریا را جذب کرده و سپس با دفع نمک آن، آب شیرین و گوارایی را در تنه خود میکنند! درختچههای حرا را مانگرو نیز مینامند. برای اینکه بدانید جنگل حرای هرمز کجاست، به سمت شمال شرقی جزیره حرکت کنید.
لذت قدم زدن در ساحل سرخ و ساحل الماس جزیره هرمز
سواحل جذاب این منطقه از دیگر جاهای دیدنی جزیره هرمز هستند که پیشنهاد میکنیم برای گردش در این سواحل و تماشای غروب آفتاب، اولازهمه به دیدن ساحل شنهای نقرهای یا همان ساحل الماس بروید. هنگام قدم زدن در این ساحل، شنها همانند الماس و کریستال زیر پایتان نمایان میشوند و درخشش آنها جلوهای دیگر از طبیعت منطقه را به شما نشان میدهد. پسازآن به ساحل سرخ سر بزنید و پیوند دریای فیروزهای با خاک سرخ جزیره را به تماشا بنشینید. سپس رهسپار یکی دیگر از زیباترین سواحل جزیره به نام سنگ مرغان شوید. این ساحل دارای سنگی بزرگ و برآمده از دریاست که محل زندگی مرغان دریایی محسوب میشود. از دیگر سواحل زیبا و خارقالعادهی لاکپشتها، روزنه دریا، چند درخت، تکدرخت، کمپ و مفنق نیز غافل نشوید، چراکه هرکدام از آنها رؤیایی و بیهمتا هستند. علاوه بر تماشای خطوط ساحلی و لذت بردن از آوای پرندگان و صدای امواج، امکانات تفریحی برای شنا، غواصی، جت اسکی، ساحل نوردی، قایقسواری، موتورسواری و تماشای پرندگان و دلفینها نیز در اختیارتان قرار دارند. پس حسابی خوش بگذرانید!
ساحل جزیره هرمز
ساحل جزیره رنگارنگ هرمز صخرهای و ماسهای هست و جزء زیباترین و بکرترین سواحل ایران محسوب میشود. در بسیاری از این سواحل هیچ قایق و شناوری وجود ندارد و به همین دلیل مکانهایی دنج و آرامی به شمار میروند. در سواحل جزیره هرمز میتوانید قدم بزنید و از تماشای حیوانات دریایی و ساحلی مختلف لذت ببرید.
ساحل سرخ هرمز
ساحل سرخ یکی از شناختهشدهترین جاذبههای دیدنی جزیره هرمز است که به دلیل خاک قرمز رنگش به این نام شناخته میشود. هرچند که در تمام قسمتهای جزیره میتوانید رنگ سرخ را که به نمادی از جزیره هرمز تبدیل شده است را ببینید اما در معدن خاک سرخ و همچنین ساحل سرخ این رنگ بسیار ملموستر و پررنگتر هست. آب دریا در ساحل سرخ چندین متر قرمز رنگ دیده میشود که دلیل آن حل شدن موادمعدنی خاک در آب دریای خلیج فارس است.
دره رنگین کمان
دره رنگین کمان هرمز یکی از جاذبههای طبیعی و بسیار زیبای جزیره هرمز است. این دره به دلیل تنوع سنگها و کانیهای مختلف، یکی از دیدنیترین مکانها در ایران به شمار میرود. در این دره کانیهای سازنده سنگها، در لایههای مختلف و با رنگهایی متنوع در کنار هم قرار گرفتهاند. رنگهای زرد، سرخ، نقرهای و سیاه این سنگها بیشتر ناشی از ترکیبات رُسی و اکسید آهن هستند؛ این در حالی است که خاکهای آبی، صورتی، سفید و خاکستری این دره حاصل ترکیبات آتشفشانی هستند که همگی در کنار هم به این جزیره جلوهای جذاب و تماشایی بخشیده اند.
بازار جزیره هرمز
بازار جزیره هرمز، یکی از پرطرفداترین و شلوغترین مکانهای دیدنی این جزیره هست. اگر به دنبال خرید سوغاتی هستید حتما سری به این بازار بزنید. قیمت کالاها در بازار جزیره هرمز بسیار مقرون به صرفه است همچنین به دلیل گسترده بودن واردات، کالاهایی که در این بازار به فروش میرسند نیز در کمتر جایی از ایران پیدا میشوند. علاوه بر این سوغاتیهای خوراکی جزیره هرمز و انواع ماهیهای گوناگون نیز تنها در همین بازار پیدا میشود.
کوه رنگین کمان هرمز
کوه رنگین کمان هرمز یک جاذبه طبیعی منحصر به فرد در جزیره هرمز است. این کوه به دلیل ترکیبات معدنی غنی و متنوع، رنگهایی شگفتانگیز و زیبا دارد.خاکهای این منطقه پر از اکسیدهای فلزی و مواد معدنی مختلف است که باعث شده است کوه به طیف گستردهای از رنگهای قرمز، نارنجی، زرد، سبز و حتی بنفش درخشان شود.
وقتی در دامنههای این کوه قدم میزنید، احساس میکنید که در یک دنیای خیالی و رنگارنگ راه میروید. این مناظر رنگارنگ نه تنها چشماندازی فوقالعاده به وجود آوردهاند، بلکه حس آرامش و شگفتی را در هر بازدید کنندهای ایجاد میکنند.
سوغات و صنایع دستی هرمز
حیف است که از این سرزمین اعجابآور دستِ خالی برگردید. در گوشه و کنار جزیره هرمز مردمانی زندگی میکنند که ذوق هنری بینظیری دارند و مهارتشان در خلق آثار هنری ستودنی است. این آثار که اغلب با استفاده از صدف، مروارید و سنگهای تزئینی ساخته میشوند، هویت جزیره هرمز هستند و سوغات این منطقه به شمار میروند. لباس محلی سوزندوزیشده نیز از دیگر سوغاتیهای این جزیره است که شناسنامه زنان جنوب ایران را روایت میکند. همچنین سوغاتیهای جذابی مثل نقاب (برقع) سوزندوزی شده، بادبزن و شیشههای نقاشیشده با خاک رنگی جزیره نیز در بازار محلی یافت میشوند. علاوه بر صنایع دستی، خوراکیهای جزیره نیز پرطرفدارند و همانند آثار هنری آن خاص و منحصربهفرد هستند. یکی از این سوغاتیهای خوشمزه تموشی یا نان محلی هرمز است که در سفر به این جزیره حتماً باید آن را امتحان کنید. از سوی دیگر ادویه محلی هرمز نیز طرفداران بسیاری دارد و استفاده از آن، طعم غذاهای جنوبی را برایتان تداعی میکند.
غذاهای محلی هرمز
پس از گردش در شگفتیهای طبیعت و قدم زدن در سواحل تاریخی جزیره هرمز، برای خوردن یک غذای حسابی آماده میشویم. اگر اهل غذاهای دریایی باشید به خوب جایی آمدهاید! در این جزیره اغلب غذاها با انواع ماهیهای جنوبی و با استفاده از ادویههای محلی پخته میشوند. یکی از این غذاهای محلی موفلک نام دارد که ترکیبی از گندم و ماهی بوده و بسیار خوشطعم است. دیگری هواری نام دارد که با استفاده از ماهی، ادویههایی تند و سبزیجات معطر تهیه میشود و فقط باید مراقب باشید که در هنگام نوش جان کردن آن انگشتانتان را نبلعید! از دیگر غذاهای محلی جزیره هرمز میتوان به دوپیازه میگو، قلیه ماهی و میگو، برنج دیشو، زیبون، ماهی سنگسر شکمپر، گبولی گوشت، کلمبا، عنکاس و سوراغ اشاره کرد که هر کدام از آنها ارزش امتحان کردن دارند و بهواسطه ادویهجات محلی بسیار خوشمزه هستند.
رستورانهای هرمز
در جزیره هرمز رستورانی مانند آنها که در شهر میبینید، وجود ندارد؛ اما در خانههای محلی غذاهایی کاملاً سنتی و خانگی پخته میشوند که گردشگران نیز میتوانند از آنها استفاده کنند.
آشپزخانه خنجی زاده
یکی از این خانههای محلی، آشپزخانه خنجیزاده است که میزبان آن با میگو و ماهی بهترین غذاها را خلق میکند. فضای صمیمی و مهماننوازی گرم مردم هرمز در این رستوران هم به چشم میآید. تا جایی که یکی دیگر از بهترین خاطرات سفر به هرمز برایتان در این رستوران رقم میخورد.
آدرس آشپزخانه خنجی زاده: جزیره هرمز، خیابان ۱۲ فروردین، آشپزخانه خنجی زاده
آشپزخانه خاله فاطمه و خالو شهریار
یکی دیگر از این خانه یا رستورانهای محلی، غذاخوری خاله فاطمه و خالو شهریار نام دارد که در حال و هوایی سنتی غذاهایی مثل میگو پلو و ماهی شیر را سرو میکند. در این آشپزخانه باصفا انواع غذاهای محلی از صبحانه تا شام سرو میشود. جذابیت این رستوران در این است که غذاها بهرسم جنوبیها و روی زمین و سفرههای حصیری سرو میشود.
آدرس آشپزخانه خاله فاطمه و خالو شهریار: جزیره هرمز، بلوار صیادان، روبروی بلوار ساحلی، تیاب میناب، آشپزخانه خاله فاطمه و خالو شهریار
کافه رونگ
اگر در سفر به هرمز دلتان دسر خواست، میتوانید به کافه رونگ بروید. کافهای در همسایگی خلیجفارس که در آن نوش جان کردن یک دسر خوشمزه در کنار قهوههای جنوبی لحظاتی بینظیر را برای شما رقم میزند.
آدرس کافه رونگ: جزیره هرمز، مجموعه گردشی رونگ، کافه رونگ
برای آشنایی با سایر رستورانهای محلی و باصفای جزیره، مقاله معرفی رستوران های هرمز را بخوانید.
مراکز خرید هرمز
بازارهای جزایر خلیجفارس از محبوبیت بالایی برخوردارند و یکی از جاذبههای گردشگری منطقه به شمار میروند. چراکه در جنوب کشور، صنایع دستی بینظیری خلق میشود که مانند آن را در هیچ کجای دیگر نمیتوان تهیه کرد.
حال برای اینکه بدانید بازار جزیره هرمز کجاست، میبایست به سمت قلعه پرتغالیها بروید و در جوار این قلعه این بازار سنتی را پیدا کنید. سوغات و صنایع دستی هرمز توسط زنان محلی در این بازار به فروش میرسند و از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. این مرکز خرید محبوب و پرطرفدار با نام بازار ساحلی نیز شناخته میشود. از این بازار میتوانید شیشههایی با خاکهای رنگی جزیره، گردنبند، دستبند، لباسهای محلی و سوزندوزی شده بخرید، با مردم محلی معاشرت کنید و خاطره سفر به هرمز را برای همیشه در گوشه قلبتان به ثبت برسانید.
اقامت در هرمز
خوشبختانه درِ خانهی بومیان جزیره هرمز به روی همه گردشگران باز است و در این جزیره انواع و اقسام اقامتگاهها وجود دارد. اقامتگاههای بومگردی جزیره هرمز شامل خانههایی یک طبقه هستند که با سبک معماری جزیره تناسب دارند. علاوه بر این، اقامتگاههایی گنبدی شکل و رنگارنگ در این جزیره ساخته شدهاند که شکل و شمایل جذاب آنها مسافران بسیاری را جذب این جزیره کرده است. با این حال سوئیتهای ارزان و هتلهایی با امکانات مطلوب نیز در اختیارتان قرار دارند، تنها کافی است قصد سفر کنید؛ خبر خوش اینجاست که پیش از سفر، میتوانید اقامتگاههای مختلف در جزیره هرمز را در سایت اتاقک ببینید و با خیالی آسوده یکی از آنها را که با بودجه و سلیقهتان سازگار است، رزرو کنید. بهاینترتیب در هنگام رسیدن به مقصد نگران جا و مکان نخواهید بود.
راههای دسترسی به هرمز
برای اینکه به جزیره افسانهای و رنگارنگ هرمز پا بگذارید، دو راه پیش روی شما است. در اولین راه باید خودتان را از شهری که هستید به بندرعباس برسانید و از آنجا با استفاده از شناورها یا اتوبوسهای دریایی راهی مقصد شوید؛ اما در دومین روش میتوانید به جزیره قشم بروید و از آنجا به سمت هرمز حرکت کنید.
سفر هوایی به هرمز
جزیره هرمز فرودگاه ندارد. درنتیجه اگر تهران را مبدأ سفر فرض کنیم، باید از مهرآباد به فرودگاه بندرعباس یا فرودگاه قشم بروید که حدود ۲ ساعت طول میکشد. همچنین مسیر بندرعباس تا مقصد ۴۰ دقیقه زمان میبرد و فاصله جزیره قشم تا هرمز نیز چیزی حدود نیم ساعت است.
سفر ریلی به هرمز
اگر سفر با قطار برایتان جذاب است و راه رسیدن به مقصد را بهاندازه خود مقصد دوست دارید، بهترین گزینه برای شما سفر ریلی است. مسیر تهران تا بندرعباس با قطار چیزی حدود ۲۰ ساعت زمان میبرد.
سفر با اتوبوس به هرمز
اگر به دنبال سفری اقتصادی و بدون نیاز به رانندگی هستید، اتوبوسهای بندرعباس را انتخاب کنید. کافی است به یکی از پایانههای بینشهری بروید و سوار اتوبوسهای بندرعباس شوید تا ۱۶ ساعت بعد به مقصد برسید.
سخن آخر
در این مقاله راهی جنوب ایران شدیم تا ببینیم آیا میتوانیم بالاخره راز و رمز شگفتیهای جزیره هرمز را پیدا کنیم یا نه. جزیرهای که گوهر خلیجفارس است و چقدر خوب که شاهعباس صفوی توانست دست پرتغالیها را از هرمز و بندرعباس کوتاه کند. بهمحض ورود به هرمز سراغ زیباترین جاهای دیدنی هرمز مثل دره مجسمهها، قلعه پرتغالیها، غار الهه نمک فیروزهای، فرش خاکی قرمز و سواحل هرمز رفتیم. بعد گرسنهمان شد و به آشپزخانههای محلی سر زدیم. شکمان که سیر شد راهی بازار ساحلی شدیم تا از هنر دست مردمان محلی جزیره، یادگاری ارزشمندی به خانه بیاوریم. در انتها هم که خسته بودیم به اقامتگاهی که از اتاقک گرفته بودیم برگشتیم و با صورتی خندان به خوابی لذتبخش فرورفتیم.
واقعا هرمز سرزمین رنگارنگیه و برای طبیعت گردی و بوم گردی عالیه.
ممنون بابت معرفی کامل و خوبتون.
موفق باشید.